Acne

Acne

Acne vulgaris is een van de meest voorkomende aandoeningen die in huidpraktijken wordt behandeld. Het is een aandoening die de talgfollikels aantast.

Acne inversa (ook genoemd; Hidradenitis Suppurativa) is een chronische vorm van acne die zich uit in de lichaamsplooien, voornamelijk de oksels en liezen. Het komt voort uit de talgklieren en heeft een secundair effect op de apocriene klieren.


WAAR KOMT DEZE VOOR?

Acné komt voor op alle gebieden waar we talgklieren hebben. Het vaakste zien we acné in het aangezicht. Soms komt het echter op andere plekken voor zoals de rug of lichaamsplooien. We zien veel acné bij pubers, maar het is een aandoeding die alle leeftijden treft en soms een chronische vorm betreft. Zonder behandeling ontstaan soms storende littekens die niet meer vanzelf verdwijnen.


WAAR ONTSTAAT DEZE AANDOENING?

De aandoening kunnen we in verband brengen met onder andere hormonale schommelingen. Het ontstaat in de talgfollikels en kan gepaard met vervelende klachten. We kennen acné in veel verschillende vormen en mate van ernst. Het is een vervelende aandoeding waarbij er onzekerheid kan ontstaan over het uiterlijk.


HOE IS DEZE AANDOENING TE BEHANDELEN?

We kennen verschillende mogelijkheden in de aanpak van acné. Soms is medicatie van een arts noodzakelijk. We kunnen een aantal behandelingen inzetten in de strijd tegen acné. Adviezen in productgebruik vormen vaak de basis van de behandeling. Daarnaast kunnen we huid uitreinigen, een peeling aanbrengen of de laser inzetten voor de aanpak van acné. Bij hidradenitis supperativa kunnen we de laser inzetten om haren weg te laseren, dit haalt de oorzaak weg van de ontstekingen. Acnélittekens kunnen we behandelen met microneedling.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.