Couperose

Couperose

Bij couperose is er een netwerkje van kleine, rode en soms blauwe bloedvaatjes zichtbaar in de huid. Couperose ontstaat wanneer de vaatwandjes verzwakt raken. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Zijn de vaatjes eenmaal verwijd, dan hebben deze geen functie meer.


WAAR KOMT DEZE VOOR?

Couperose komt voor in het gezicht. Soms zijn de wangen, neus of kin aangedaan waarbij we dan een netwerk aan vaatjes kunnen waarnemen in het gezicht. Een enkele keer betreft het ook de hals of zelfs de schouderpartij.


WAAR ONTSTAAT DEZE AANDOENING?

De aandoening is voor een gedeelte erfelijk bepaald. Het kan soms een gevolg zijn van een andere aandoening die we rosacea noemen. Helaas zullen de vaatjes die verwijd zijn niet meer vanzelf weggaan. De verslapte vaatwand kan niet meer herstellen. Gelukkig zijn er mooie oplossingen voor dit probleem.


HOE IS DEZE AANDOENING TE BEHANDELEN?

We kunnen een aantal behandelopties toepassen. Zo kunnen we met de laser de vaatjes dicht laseren zonder de opperhuid te schaden. Het resultaat hiervan is meteen zichtbaar. Dit kan ook wanneer er sprake is van diffuse roodheid, en je niet duidelijk een vaatpatroon kunt waarnemen. Daarnaast kennen we opties om de aandoening te camoufleren met make-up of je te adviseren in juist productgebruik voor thuis.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.