Huidveroudering

Huidveroudering

Bij de oudere huid is er een vertraagde celdeling in de epidermis, de hoorncellen worden opgestapeld, de collageenproductie neemt af en het pigment wordt onregelmatig verdeeld over de huidoppervlakte. De huid voelt ruw en droog aan, er komen rimpels en pigmentvlekken.

Deze veranderingen in de huid beginnen ongeveer na het 25ste levensjaar. Het is een langzaam proces, maar als de dertig wordt gepasseerd, zijn er duidelijke veranderingen te zien: de huid wordt minder soepel, kleine lijntjes worden zichtbaar, de elasticiteit en de stevigheid van de huid worden duidelijk minder.


WAAR KOMT DEZE VOOR?

We zien de veroudering vaak het eerste op de plekken waar we veel aan zon zijn bloot gesteld. De klassieke plekken zijn het gezicht het decolleté en de handen. Ook andere factoren spelen een grote rol in het ontstaan van huidveroudering. We kunnen oorzaken aanwijzen zoals roken, luchtvervuiling en een ongezond eetpatroon. Vooral het eten van suikers wordt in verband gebracht met huidveroudering.


HOE IS DEZE AANDOENING TE BEHANDELEN?

Met de komst van nieuwe geavanceerde lasertechnieken kunnen we de huid verjongen. Niet eerder ging de techniek zo snel vooruit. Met steeds minder lange ‘downtime’ kunnen we je een frisser, gladder egaler en jongere uitstraling geven. Soms is een peeling ook een behandelmogelijkheid. Het gebruik van hoogwaardige cosmetica dient altijd ter ondersteuning ingezet te worden.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.