Pigmentvlekken

Melasma (chloasma) is een vlekachtige grillige hyperpigmentatie in het gelaat (voorhoofd, wangen, slapen, rond de ogen, bovenlip) die onder invloed van hormonen ontstaat. Fysiologisch in de zwangerschap (chloasma gravidarum, zwangerschapschapsmasker), waarbij onder invloed van oestrogeen en mogelijk progestageen ook hyperpigmentatie ontstaan. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon. Het komt vaak op oudere leeftijd voor en dan noemen wij het lentigo senilis of in de volksmond levervlekken geheten.


WAAR KOMT DEZE VOOR?

Melasma komt voor in het gelaat en komt vaak voor op de zon beschenen delen zoals het voorhoofd de neus de wangen en de bovenlip.

Levervlekken of ouderdomsvlekken komen ook voor op de zon beschenen delen en zien we het vaak op de armen en handen en het gezicht.


HOE IS DEZE AANDOENING TE BEHANDELEN?

Het pigment reageert goed op het behandelen met de laser, en dan meer specifiek, de Picolaser, maar dat is slechts een deel de oplossing van het probleem. Afhankelijk van de diepte en oorzaak van de aandoening is een combinatie therapie nodig. Dat kan met blekende cosmetica en voedingssupplementen, wij adviseren je graag over de behandeling. Een peeling kan soms ook het probleem goed verhelpen. Soms verwijzen we je door naar een dermatoloog uit ons netwerk. In alle gevallen is het zaak je goed tegen de zon te beschermen met een goede zonbescherming.



welke BEHANDELINGEN ZIJN ER?

We kunnen pigmentatie op verschillende wijzen behandelen. Naast de picolaser zijn er verschillende mogelijkheden met peelings en microneedling. Soms is het nodig om medicatie toe te passen of zijn blekende serums geïndiceerd.


GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.