Rosacea

Rosacea is een chronische, veel voorkomende huidaandoening. Ongeveer 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen. Uiteindelijk kan er rhinophyma ontstaan. Hierbij gaat de neus vervormen.


WAAR KOMT DEZE VOOR?

Rosacea komt voor in het gelaat en kan in ernst variëren. Vaak ontstaat als gevolg van de ontstekingen couperose(vaatjes). Deze verdwijnen niet meer vanzelf. Het treft zowel mannen en vrouwen en onbehandeld kan de huid leerachtig gaan aanvoelen (fibromateus).


WAAR ONTSTAAT DEZE AANDOENING?

De aandoening is een ontsteking van de huid. Hoe rosacea precies ontstaat, is erg complex en nog steeds niet volledig bekend. Bij deze huidaandoening is de barrièrefunctie van de bovenste huidlaag aangetast, waardoor de huid gevoeliger is voor invloeden van buitenaf. Deze externe factoren zorgen op hun beurt weer voor ontstekingsreacties in de huid. Er zijn dus bepaalde triggers die ervoor zorgen dat de klachten verergeren.


HOE IS DEZE AANDOENING TE BEHANDELEN?

We kunnen de rosacea behandelen met de laser of IPL(flitslamp). We gebruiken hiervoor de MedioStar of de Adena. Het ontstekingsproces en de vaatstructuren worden hierbij aangepakt. Daarnaast hebben wij adviezen over het gebruik van de juiste hoogwaardige producten.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.