Peelings SkinTech

Peelings

Skintech chemische peelings zijn oplossingen die zuren bevatten, zoals glycolzuur, salicylzuur, melkzuur of trichloorazijnzuur (TCA). Ze worden aangebracht op de huid om dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur, teint en uitstraling te verbeteren. 

Chemische peelings kunnen worden onderverdeeld op basis van de diepte van hun effect op de huid. Hier zijn de verschillende categorieën gebaseerd op de diepte van de peeling:

Oppervlakkige peelings: Deze peelings zijn mild en werken alleen op de buitenste laag van de opperhuid (epidermis). Ze gebruiken meestal milde zuren, zoals alfahydroxyzuren (AHA's) zoals glycolzuur en melkzuur. Oppervlakkige peelings zijn effectief bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes, het behandelen van milde pigmentatie en het geven van een stralende gloed aan de huid. Ze hebben doorgaans minimale tot geen hersteltijd en milde bijwerkingen zoals milde roodheid of schilfering.

Medium peelings: Deze peelings dringen dieper door dan oppervlakkige peelings en werken op de epidermis en de bovenste laag van de lederhuid (dermis). Ze gebruiken sterkere zuren, zoals trichloorazijnzuur (TCA) of een combinatie van zuren. Medium peelings kunnen effectief zijn bij het verminderen van matige rimpels, acne littekens en pigmentatie. Ze hebben een langere hersteltijd dan oppervlakkige peelings en kunnen gepaard gaan met roodheid, zwelling en schilfering.

Diepe peelings: Deze peelings dringen dieper door tot in de diepere lagen van de lederhuid (dermis). Ze maken vaak gebruik van sterkere zuren zoals fenol. Diepe peelings zijn zeer effectief bij het verminderen van diepe rimpels, ernstige zonneschade en ernstige huidproblemen. Echter, ze hebben een langere hersteltijd en kunnen meer bijwerkingen veroorzaken zoals aanzienlijke roodheid, zwelling en peeling van de huid. Om die reden worden diepe peelings minder vaak toegepast en worden ze meestal uitgevoerd onder strikte medische supervisie.

De keuze van het type peeling hangt af van verschillende factoren, waaronder het huidprobleem, de ernst ervan, de huidtype, en de gewenste resultaten. Het is belangrijk om een gekwalificeerde huidtherapeut te raadplegen om de juiste peeling voor jouw specifieke behoeften te bepalen en om eventuele risico's en mogelijke bijwerkingen te bespreken.


Voor welke huidproblemen zijn Skintech chemische peelings geschikt?

Deze peelings kunnen worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, waaronder acne, pigmentatie, fijne lijntjes, oppervlakkige littekens, zonneschade en een doffe huid. 

Acne en acne littekens: Peelings kunnen helpen bij het verminderen van acne door de poriën te reinigen, overtollig talg te verminderen en ontstekingen te verminderen. Ze kunnen ook helpen bij het vervagen van acne littekens door het bevorderen van huidvernieuwing.

Hyperpigmentatie en melasma: Chemische peelings kunnen effectief zijn bij het verminderen van donkere vlekken, zoals ouderdomsvlekken, zonneschade of melasma, door het verwijderen van beschadigde oppervlakkige huidlagen en het bevorderen van een gelijkmatigere huidskleur. In dit geval kan een benebellum peeling een oplossing zijn.

Fijne lijntjes en rimpels: Peelings kunnen helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, door het stimuleren van de productie van collageen en het verbeteren van de huidtextuur.

Doffe huid en textuurproblemen: Mensen die last hebben van een doffe huid of ongelijkmatige huidtextuur kunnen baat hebben bij chemische peelings. Deze behandeling kan de huid revitaliseren en een gladdere, stralendere teint bevorderen.

Littekens en huidbeschadigingen: Peelings kunnen helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, zoals oppervlakkige acne littekens, door de buitenste huidlagen te exfoliëren en de groei van nieuwe huidcellen te stimuleren.

Het is belangrijk om op te merken dat het succes van een peelingbehandeling afhangt van verschillende factoren, waaronder de ernst van het huidprobleem, het huidtype, de diepte van de peeling en het specifieke type peeling dat wordt gebruikt. Daarom is het raadzaam om een ervaren huidtherapeut te raadplegen die kan beoordelen of een chemische peeling geschikt is voor jouw specifieke huidprobleem en huidconditie.

Veelgestelde vragen over Skintech chemische peelings

HOE WERKEN SKINTECH CHEMISCHE PEELINGS?

Deze peelings werken door de buitenste laag van de huid te exfoliëren, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en de groei van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een gladdere, egalere huidtextuur en een frissere uitstraling.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT DE RESULTATEN VAN EEN SKINTECH CHEMISCHE PEELING ZICHTBAAR ZIJN?

Direct na de behandeling kan er roodheid en afschilfering optreden. Na verloop van tijd, meestal na enkele dagen tot een week, kan de huid er stralender, egaler en gladder uitzien naarmate de vernieuwing van de huid optreedt. 

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG VOOR OPTIMALE RESULTATEN?

Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van de ernst van de huidaandoening en de gewenste resultaten. Vaak worden meerdere sessies aanbevolen voor langdurige en merkbare verbeteringen.

ZIJN SKINTECH CHEMISCHE PEELINGS VEILIG?

Skintech chemische peelings worden doorgaans als veilig beschouwd wanneer ze worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals zoals huidtherapeuten. Echter, zoals bij elke medische procedure, kunnen er bijwerkingen optreden, zoals roodheid, zwelling, en afschilfering. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en mild van aard.

voor wie zijn SkinTech peelings?

Mensen met verschillende huidtypes en huidproblemen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de huid, kunnen geschikte kandidaten zijn voor deze behandelingen. Een professionele evaluatie is nodig om de geschiktheid te bepalen.

Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde huidtherapeut te raadplegen voordat je een chemische peeling overweegt, om de beste behandelingsopties te bespreken op basis van jouw huidtype en specifieke behoeften.GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.