Acne behandeling

Ben je op zoek naar een acne specialist en de beste acne behandelingen in Utrecht dan ben je bij ons aan het goede adres. Het behandelen van acne is werk voor professionals, het is een maatwerk traject waarbij we graag luisteren naar jouw klachten en samen de juiste behandeling zullen gaan kiezen.
Acne vulgaris is een van de meest voorkomende aandoeningen die in huidpraktijken wordt behandeld. Het is een aandoening die de talgfollikels aantast, die voornamelijk op het gezicht, de rug en de borst worden aangetroffen. Deze kunnen we behandelen met dieptereiniging, peelings en laserbehandelingen. Vervelende littekens die ontstaan na doorgemaakt acne behandelen wij ook.

Acne inversa (ook genoemd; Hidradenitis Suppurativa) is een chronische vorm van acne die zich uit in de lichaamsplooien, voornamelijk de oksels en liezen. Het komt voort uit de talgklieren en heeft een secundair effect op de apocriene klieren. Het treft mannen en vrouwen in gelijke mate. De aandoening begint vaak tijdens de puberteit, maar kan ook op elk moment daarna beginnen. Acne inversa heeft een zeer langdurig beloop (gemiddeld 18jaar), gekenmerkt door periodes van rust en verergeringen. De achterblijvende littekens kunnen het uiterlijk ernstig aantasten. Er is de mogelijkheid met de MeDioStar haren te verwijderen in het aangedane gebied zodra de ontsteking is afgenomen.


welke acne behandelingen zijn er?

Wij hebben verschillende opties om acne te behandelen. Echter er zijn ook vormen van acne waarbij we je eerst verwijzen voor behandeling bij de huisarts of dermatoloog. Wij kijken samen met jou naar de opties.

Wij hebben verschillende opties om jouw acne te behandelen, we kunnen je huid uitreinigen, peelings en microneedling toepassen of een laserbehandeling inzetten. Een laserbehandeling voor acne voeren wij uit met de MedioStar laser. In het geval van acne inversa ofwel hidradenitis supperativa kunnen we een gecombineerde behandeling toepassen met de MedioStar laser. Dat houdt in dat we naast te werken op de bacteriën die ontstekingen veroorzaken ook werken op ontharen. Hierdoor wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen.

Heb je littekens na eerder doorgemaakt acne? Wij kunnen acne littekens laseren zodat weer een gladde huid zichtbaar wordt. Naast laseren kunnen wij deze ook met verschillende behandelingen oplossen. Ieder individu is daarbij verschillend kom daarom langs voor een consult zodat wij jou kunnen helpen met jouw probleem.


Laserbehandeling acne

De MeDioStar diodelaser is goed in te zetten bij verschillende vormen van acne en de littekens die over zijn gebleven na acne. We kunnen acne littekens laseren.

Door de diepte van indringing van de laserstraal reikt deze tot aan de talgklier waar de ontsteking zal worden afgenomen. Er wordt geadviseerd 3 tot 5 behandelingen te ondergaan met een interval van een week. De behandelaar zal een behandelplan op maat maken voor jouw aandoening.


Acne behandeling met microneedling

Met microneedlen kunnen we zorgen dat er meer collageen aanmaak komt in het door acne aangedane gebied. Het nieuwe collageen zorgt ervoor dat jouw huid er daardoor gladder en strakker uit gaat zien.
Microneedling kent veel verschillende namen. Met termen als Dermapen behandeling of mesotherapie wordt vaak dezelfde behandeling bedoeld.
Bij Microneedling worden er met behulp van een speciale pen met miniscule naaldjes microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt het wondgenezingsproces van de huid aangezet. Bij dit wondgenezingsproces wordt collageen aangemaakt dit versterkt en herstelt de huid.

In eerste instantie wordt Microneedling ingezet om de collageen aanmaak van de huid te stimuleren. Ons bindweefsel is opgebouwd uit collageenvezels, collageen zorgt ervoor dat de huid sterk en stevig is. Helaas wordt collageen naarmate we ouder worden steeds minder snel aangemaakt en steeds sneller afgebroken. De aanmaak van collageen zorgt niet alleen voor een anti-aging effect, maar daarnaast ook voor een sterke huid. Hierdoor kan Microneedling dus ook worden ingezet bij huidproblemen waarbij de huid verzwakt is.
Naast dat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, wordt er tijdens het needlen hyaluronzuur de huid mee ingeprikt. Hyaluronzuur is onze belangrijkste vochtbindende factor in de huid, het kan tot wel duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht aan zich binden. Hyaluronzuur zorgt dus voor hydratatie van de huid en geeft een vullend effect onder de huid. Daarnaast speelt hyaluronzuur een rol bij het voorkomen van littekenweefsel en bij de communicatie tussen cellen in de huid.

Het laatste onderdeel tijdens onze microneedling behandeling is het inbrengen van hoog geconcentreerde steriele werkstoffen. Doordat er kleine gaatjes in de huid zitten kunnen werkstoffen diep in de huid komen, waar ze kunnen worden opgenomen door de gezonde cellen. Afhankelijk van wat de huid nodig heeft zal er een keuze gemaakt worden voor de werkstoffen.


Acne behandeling met peeling

Peelings kunnen worden toegepast bij verschillende huidproblemen, waaronder acne. Peeling is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal uit gaat zien. De behandeling met een peeling zorgt voor een versnelde en gecontroleerde vernieuwing van de huid door het toepassen van de natuurlijke zuren op de verschillende lagen van de huid. Het doel van de peeling is het verbeteren van verschillende huidcondities. Een peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. De actieve stoffen die aangebracht worden op de huid veroorzaken in de huid een chemische reactie. Vandaar wordt ook wel de naam “chemische peelings” gebruikt.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van de peelings die we aanbieden.

Salicylzuur

Salicylzuur heeft een krachtige ontstekingswerende en antibacteriële werking. Het vermindert de ontwikkeling van comedonen. Talgafscheiding wordt gecontroleerd en het verbetert de huidstructuur.

Indicatie: Acne, vette huid, droge huid met neiging tot comedonenvorming en grove of verwijde poriën.

Jessner

De Jessner-peeling heeft een gecombineerde werking bij huidverbetering voor alle huidtypen. Deze peeling richt zicht op onregelmatige huidstructuur, huidverouderingstekens en comedonen. De gecombineerde werking heeft daarom een zeer efficiënt reinigingseffect en gaat de eerste tekenen van huidveroudering tegen.

Indicatie: Expressierimpels, oppervlakkige rimpels, verslapping van de huid, verwijde poriën, doffe huid, pigmentvlekken, zonbeschadiging, onregelmatige huidteint, acne door hormonale factor.


Hoe verloopt de behandeling

Je komt eerst voor een intake waarbij wel naar jouw huid kijken en een analyse maken van jouw huid. Voor acnebehandelingen geldt vaak een vergoeding, doe hiervoor navraag bij jouw verzekeraar. Na een analyse bepalen we het traject wat het beste bij je past. Het is voor ons belangrijk te weten wat jij belangrijk vindt in de behandeling en welke resultaten je verwacht. De behandeling van acne vindt voor een deel plaats in de praktijk, maar vaak geven we je ook adviezen die je in je verzorgingsroutine gaat inzetten. Thuis onze adviezen voorzetten is erg belangrijk voor een optimaal resultaat. Wij geven jou een advies gericht op jouw vorm van acne en zullen je ook producten adviseren die het herstel van acne gaan bevorderen.

De behandelingen duren ongeveer een half uur, afhankelijk van de interventie die we gaan inzetten. Kom bij voorkeur zonder make-up naar de praktijk. We reinigen je huid en ontlasten eventueel pustels en mee-eters door middel van steriele methodes. We adviseren je over leefregels, verzorging en het gebruik van producten. Het is zeer belangrijk samen op zoek te gaan naar de juiste routine voor jouw acneprobleem.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

 De interval tussen de behandelingen is ongeveer 4 weken. In die tussenliggende weken, hou je je aan de leefregels en ga je de producten gebruiken die wij je hebben geadviseerd. Elke nieuwe afspraak bespreken we het verloop van de periode en stellen het plan indien nodig bij.

Het aantal behandelingen varieert. Het hangt sterk samen met het door jou gewenste resultaat. Er zijn verschillende trajecten en behandelingen mogelijk, afhankelijk van de reactie op de behandeling. We evalueren resultaten en maken we samen een plan en bespreken dit steeds met jou.

DE VOOR- EN NAZORG VAN DE ACNE BEHANDELING

Je hoeft je niet voor te bereiden voor je eerste afspraak, bij het eerste consult bespreken we jouw probleem en geven je adviezen en leefregels. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je je gaat houden aan de verstrekte adviezen.

Soms wordt de behandeling door antibiotica of acne medicatie voorafgegaan. Je krijgt deze medicatie van je dermatoloog of huisarts voorgeschreven. Vermeldt dit altijd bij het eerste consult. Het kan zijn dat we pas over kunnen gaan tot behandeling als de acne uit de ontstekingsfase is.

Gebruik zomer en winter een goede zonbeschermer, zo ook in de tussenperiodes van behandelingen.

ADVIEZEN NA DE BEHANDELING

 • Huidverzorging volgens de adviezen van de huidtherapeut
 • Gebruik altijd een zonnebrandcrème met bij voorkeur een minerale filter, wij adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze.
 • Krab niet of knijp puistjes niet zelf uit. Er kunnen littekens of pigmentverschuivingen ontstaan.
 • Sauna, hete baden en sporten zijn de eerste 24 uur niet toegestaan.
 • Raak jouw huid niet steeds aan dit kan contaminatie met bacteriën op uw handen veroorzaken.
 • Zorg voor goed hygiëne, verschoon uw kussensloop regelmatig, reinig make-up aanbrengmaterialen en kleding.Indien je wilt camoufleren bestaan er gerenommeerde producten die de huid niet afsluiten, wij adviseren jou graag bij het maken van een keuze.Scrub de huid niet te vaak, op de huid leven ook goede bacteriën welke jouw huid ondersteunen bij de natuurlijke afweer.
 • Pas op met synthetische kleding op de acneplekken.
 • Draag geen knellende, broeiende of te strakke kleding op de acne plekken.

WIJ KUNNEN JE NIET BEHANDELEN BIJ

 • Koorts
 • Keloïd vorming
 • Verse littekens
 • Actief eczeem

TE VERWACHTEN RESULTAAT VAN EEN ACNE BEHANDELING

De resultaten van een acne behandeling hangen sterk samen het gebruik van de juiste producten. Wij hebben in ons assortiment een wijde range van hoogwaardige producten. Bij behandeling van acne zijn er meerdere oorzaken voor het probleem te vinden. Samen zoeken we naar de juiste behandeling en thuisroutine.

Bij acne gaat het om de poriën die verstopt zijn. Met de acne reiniging behandeling worden onzuiverheden verwijdert met behulp van hoogwaardige reinigingsproducten. Na afloop van de behandeling geven wij je ook advies om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. 

Acne behandelingen voor en na

vergoeding acne behandeling

Een acne behandeling wordt in de meeste gevallen vergoed door jouw verzekering. Wij adviseren jou om hier goed onderzoek naar te doen, het is namelijk bij elke verzekering anders geregeld. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. De laserbehandelingen die we voor acne uitvoeren worden meestal niet vergoed door de verzekering. Informeer je daarom goed over de mogelijkheden en opties. Geef het bij ons aan als je gebruik wilt maken van vergoedde zorg. Na de behandeling krijg je van ons een factuur voor de verzekering, je dient de rekening zelf in bij de verzekeraar.


hoeveel kost een acne behandeling?

De kosten van uw behandeling hangen sterk samen met de gekozen therapie. Maak daarom eerst een afspraak met een van onze professionals. Samen kijken we wat de beste oplossing voor je is.

Veelgestelde vragen over het behandelen van acne

WAT IS DE BESTE BEHANDELING VOOR ACNE?

Acne komt in verschillende soorten en maten, de beste behandeling kiezen we samen. Zo kunnen we diepte reinigen een medische peeling toepassen, microneedlen en laseren met behulp van onze hoogwaardige laserapparatuur. Wij werken samen met professionals die jarenlang ervaring hebben in de gezondheidszorg. Maak daarom een afspraak voor een consult dan kijken we samen naar de beste oplossing.

GAAT ACNE VANZELF OVER?

In sommige gevallen zeker wel, maar acne kan ontsierend zijn. Bij een juiste behandeling van acne beperken we de vorming van littekens. Wij denken graag met je mee voor de beste toepassing om je snel bij deze klachten te ondersteunen.

WAT KOST EEN ACNE BEHANDELING?

Voor de verschillende behandelprijzen verwijzen wij je naar de prijslijst. Acnebehandeling is maatwerk afhankelijk van de aanpak die wij samen zullen kiezen. Kijk voor de verschillende opties en bijbehorende prijzen naar de prijslijst.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.