Couperose behandeling

Couperose kenmerkt zich door zichtbare vaatjes die meestal in het gelaat voorkomen. De aandoeding is onschuldig maar kan als cosmetisch storend worden ervaren, het kan je uiterlijk ontsieren. In een enkel geval ervaren mensen ook een prikkelend of tintelend gevoel op de plekken van de aandoening.

We zien dit vaker bij vrouwen dan bij mannen het treft voornamelijk mensen met een lichter huidtype. Naarmate we ouder worden komt het relatief vaker voor. Het kenmerkt zich door een vaatnetwerk wat zichtbaar is door de huid heen. Kronkelige vaatjes liggen als een netwerk aan de oppervlakte van de huid. Soms liggen de vaatjes zo dicht bij elkaar dat het eruit gaat zien als diffuse roodheid of een vlek. Het komt vaak op de neus, wangen en kin voor. Soms zien we couperose ook in de hals of zelfs op de schouders. Gelukkig is couperose een onschuldige aandoening en zijn er veel mogelijkheden om deze door onze professionals te laten verwijderen. Wij doen dit met een hoogwaardige vaatlaser en wetenschappelijk bewezen technieken. Onze professionals vertellen jou er graag meer over. Wij zijn getraind in het behandelen van vaatafwijkingen volgens de laatste technieken en standaarden.


WAT IS COUPEROSE?

Couperose is een cosmetische aandoening waarbij de kleine bloedvaatjes op bepaalde plekken in je gezicht zichtbaar rood, blauw of paars gekleurd zijn. Deze vaatjes zijn niet meer functioneel, aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Je ziet deze vaatjes meestal rondom de neus, op het voorhoofd, de wangen of op de kin. Hoewel couperose niet schadelijk is, voelt niet iedereen zich er even prettig bij. Om te weten wat je tegen couperose kunt doen, is het belangrijk om eerst te kijken wat de couperose mogelijk veroorzaakt of verergert. Couperose kan ook voorkomen als uiting van rosacea. Dan zien we ook andere verschijnselen, zoals pustels en papels (rode bultjes). Couperose kan zich echter ook uiten als een op zichzelf staande aandoeding. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg. Gelukkig kunnen we couperose goed behandelen en kan je huid weer stralen.

HOE ZIET COUPEROSE ERUIT?

De symptomen van couperose zijn zichtbare adertjes in het gelaat. Ze zijn zichtbaar omdat ze uitgezet zijn. De vaatwand is verslapt en daardoor zijn de vaatjes zichtbaar door de huid heen. Soms zien we ook een patroon van diffuse roodheid omdat de vaatstructuren zo dicht op elkaar zitten dat ze niet te onderscheiden zijn. De vaatjes zijn vaak weg te drukken, maar vullen zich weer met bloed zodra de huid wordt losgelaten.


HOE ONTSTAAT COUPEROSE?

Wanneer we ouder worden wordt onze huid dunner, daardoor zijn de uitgezette vaatjes soms beter zichtbaar. De vaatjes die we dan waarnemen door de huid heen noemen we couperose. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van couperose. Erfelijke aanleg, roken en V-straling kunnen ook invloed hebben op de aandoeding. Daarnaast kunnen de vaatjes meer zichtbaar worden bij alcoholgebruik en wisselende temperaturen. De onderliggende aandoeding rosacea kan ook zorgen voor het ontstaan van couperose. Eenmaal verwijd verdwijnen de vaatjes niet meer, en kunnen ze ontsierend zijn in het aangezicht.

DE TRIGGERS VAN COUPEROSE

Couperose is een aandoening die niet vanzelf overgaat. Het kan in de loop der jaren soms stabiel blijven. Wanneer het echter niet stabiel blijft kan het zich soms zelfs ook kan uitbreiden naar bijvoorbeeld het hals- of decolletégebied. De couperose verdwijnt helaas alleen door het effectief en veilig te behandelen.

De aandoeding wordt gekenmerkt door een mate van erfelijkheid en het komt vaker voor bij mensen met een lichter huidtype.

Roken, gekruid eten, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik kunnen de aandoening doen opvlammen. Ook het gebruik van bepaalde soorten cosmetica of corticosteroïden kunnen de aandoening verergeren.


COUPEROSE VOORKOMEN

Probeer zoveel mogelijk prikkels te vermijden die de aandoeding verergeren. De prikkels die de bloedvaatjes doen uitzetten zijn bijvoorbeeld alcoholgebruik, roken en temperatuurswisselingen. Soms is dit echter niet altijd te voorkomen. Wij raden je daarnaast aan je altijd goed tegen de zon te beschermen omdat UV-straling ook effect heeft op de aandoeding. Wij adviseren je graag over bescherming tegen de zon en hebben producten in ons assortiment die de couperose kunnen camoufleren.


COUPEROSE BEHANDELING

De vaatstructuren die ontstaan zijn door couperose kunnen het beste worden verwijderd met de vaatlaser. De unieke combinatie van twee golflengtes van onze vaatlaser zorgt ervoor dat ook diffuse roodheid aangepakt kan worden. De lasers die wij gebruiken voldoen aan de hoogste eisen en kwaliteitsnormen namelijk de MDR (Medical Device Registration) en hebben een CE-keurmerk.

Je huid ziet er stralender en minder rood uit. Dit zien we meestal meteen al bij de eerste behandeling. Je ziet dus direct resultaat en daarna voelt de huid ook beter aan. Voor een optimaal resultaat zijn vaak wel meerdere behandelingen nodig. De vaatbehandeling is een behandeling die zich kenmerkt door zeer snelle resultaten. Maak een afspraak met één van onze professionals om meer informatie te ontvangen over de behandelingen.

Soms vinden mensen het prettig de aandoening tijdelijk te camoufleren met make-up, door middel van camouflagetherapie, ook daarin geven wij je graag adviezen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER COUPEROSE

HOE HERKEN JE COUPEROSE?

Couperose herken je aan zichtbare vaatjes in de huid, die voor kunnen komen op de wangen, de kin en de neus. Het is een verschijnsel dat vooral bij mensen met een blanke huid voorkomt. Het treft meestal vrouwen maar mannen kunnen er ook last van hebben.

WAT IS ER TE DOEN AAN COUPEROSE?

Couperose kunnen we behandelen met de vaatlaser, we gebruiken daarvoor een geavanceerde laser die uitsluitend aangrijpt op de vaatstructuren. Ook kunnen we met behulp van camouflagetherapie hulp bieden met het camoufleren van de ontsierende vaatjes.

WAT IS DE OORZAAK VAN COUPEROSE?

Couperose ontstaat doordat vaatwanden slapper zijn gaan worden. Het kan ook voorkomen bij de aandoening rosacea. Uitlokkende factoren zijn: zonblootstelling, chronisch gebruik van corticosteroïden, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.