Huid verjonging

Wanneer je jong bent, voelt de huid strak, soepel en stevig aan. De bovenste huidlaag (epidermis) wordt snel vernieuwd, fibroblasten produceren voldoende collageen en de doorbloeding van de huid is optimaal.

Bij de oudere huid is er een vertraagde celdeling in de epidermis, de hoorncellen worden opgestapeld, de collageenproductie neemt af en het pigment wordt onregelmatig verdeeld over de huidoppervlakte. De huid voelt ruw en droog aan, er komen rimpels en pigmentvlekken.

Deze veranderingen in de huid beginnen ongeveer na het 25ste levensjaar. Het is een langzaam proces, maar als de dertig wordt gepasseerd, zijn er duidelijke veranderingen te zien: de huid wordt minder soepel, kleine lijntjes worden zichtbaar, de elasticiteit en de stevigheid van de huid worden duidelijk minder.

Huidveroudering heeft te maken met verschillende zaken In welke mate huidveroudering zich aandient hangt van verschillende factoren af. Zowel erfelijke aspecten als externe factoren kunnen een effect hebben op huidveroudering. Erfelijke factoren hebben te maken met de genen (de snelheid waarmee cellen verminderen en collageen wordt afgebroken. Hier kunt je niet veel invloed op uitoefenen. De meest voorkomende externe factoren zijn levensstijl en UV-straling. De externe factoren kunt je zelf wel degelijk beïnvloeden.


VERJONGENDE BEHANDELING

We kunnen bij verjonging verschillende technieken inzetten. Allereerst beginnen we bij de basis en dat is jouw cosmeticagebruik. We stemmen onze adviezen af op jouw huid en zullen je adviseren in de juiste producten. Deze ondersteunen de behandeling die wij uitvoeren. Met een van de lasers (afgestemd op jouw huid), kunnen we met minimale hersteltijd een prachtig resultaat behalen.

De laser werkt ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft ontstaat er een warmte in de huid welke zorgt voor een stimulering van collageen. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus! Naast de lasers hebben wij ook de mogelijkheid peelings te gebruiken of microneedling in te zetten.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw huidveroudering. Eerst kijken we tijdens een consult wat de mogelijkheden zijn. De huid gedraagt zich in verschillende levensfases erg verschillend, en kan in de loop der jaren sterk veranderen. Bij ons ben je aan het goede adres. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen.

Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling kom je telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 30 minuten zullen behandelen.

DUUR VAN DE BEHANDELING

De gemiddelde verjongende behandeling duurt 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zorgt voor een korte “downtime” is het erg populair te komen voor lunch treatment. Ideaal wanneer je erg druk bent en graag snel geholpen wordt in jouw welverdiende pauze.

HOEVEEL BEHANDELINGEN?

De hoeveelheid behandelingen hangt sterk samen met de gekozen behandeling en de resultaten die je zelf wenst te behalen. Soms zijn 1 of 2 behandelingen als voldoende om jou weer te laten stralen.

NAZORG

We adviseren om zonder make up naar de praktijk te komen. Gebruik indien gewenst wel jouw eigen zonnebeschermingsproduct. Na het eerste consult hebben we een behandelplan opgesteld. De voorbereiding hangt samen met de gekozen behandeling. Wij informeren je hierover voordat je voor de eerste behandeling gaat komen. In alle gevallen adviseren wij je voorzichtig te zijn met zongedrag. Na elke behandeling geven we je instructies mee voor nazorg.

PIJN

De behandeling is door de meeste mensen prima te verdragen. Het wordt door de meeste mensen ervaren als elastiekjes die tegen de huid aan springen. Wij zijn erin gespecialiseerd jou zo comfortabel mogelijk te behandelen, dus kom langs voor de opties.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.