Laserontharing

Ongewenste haargroei of overbeharing is voor veel mensen een probleem. Zo kun je last hebben van rode bultjes, jeuk en ingegroeide haren door scheren en harsen. Met definitieve haarreductie ofwel definitief ontharen is dat niet meer nodig.

Laser ontharen is een behandeling om haargroei permanent te reduceren. Hoe werkt een laserbehandeling voor ontharen? Met behulp van laserontharing worden de haartjes bij de haarwortel vernietigd. Hierdoor groeien de haartjes langzamer en vallen ze uiteindelijk uit. Haren groeien in verschillende fases op ons lichaam. Alleen haren die nog in een groeifase zitten kunnen vernietigd worden met laserontharing. Omdat tijdens de behandeling niet alle haren in de groeifase zitten heb je altijd meerdere behandelingen nodig. Na1 laserbehandeling merk je al direct resultaat en gemiddeld heb je in 6-10 behandelingen een gladde, zachte en haarvrije huid. Scheren, harsen of epileren is daarmee echt verleden tijd! Onze huidtherapeuten zijn expert op het gebied van laser ontharen en helpen jou met de beste medische lasers graag van ongewenste haargroei af.


WAT IS LASERONTHARING?

Denk je erover om haar weg te laten laseren? Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in haar weglaseren. Of je er nu over denkt je benen te laten laser ontharen, of je denkt na over een laserontharing in jouw gezicht. In onze praktijk ben je in veilige handen. We werken met de meest geavanceerde lasers en HBO geschoolde zorgprofessionals. Bij laserontharing is de laser gericht op het vernietigen van de bloedvaten rond de haarwortel, zodat de toevoer van voedingsstoffen naar de haar belemmerd wordt.

Lasers zijn in het afgelopen decennia steeds krachtiger en doeltreffender geworden. Onze laser is een diodelaser. Hierdoor kunnen we hem ook inzetten voor de donkere huidtypes.

Wij werken uitsluitend met de meest hoogwaardige technologie en techniek. Onze apparatuur is van hoge standaarden en hebben het MDR (Medical Device Registration) certificaat. De ontharingslaser die wij gebruiken is de MedioStar laser.

Met de MedioStar laser kunnen wij haren weglaseren op elk gewenst deel van het lichaam. De meest voorkomende behandelingen zijn laserontharing van het gezicht, oksels, bikinilijn benen en rug. Heb jij last van de aandoeding acne inversa ofwel hidradenitis suppurativa genaamd dan kan een combinatie behandeling van laser ontharen en acne laseren met de MedioStar een oplossing zijn. Kom dan langs in onze praktijk en we bespreken jouw opties.


IS LASER ONTHAREN DEFINITIEF?

In meerdere behandelingen worden haren vernietigd, eenmaal vernietigd komt deze haar niet meer terug. Namelijk een haar die bij zijn voeding is vernietigd door de/onze laser komt niet meer terug. Omdat op de oppervlakte van de huid de haren zich in verschillende fases bevinden zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haren in de groeifase te laseren. Het ontharen is daarom altijd een traject wat je volgt.


HOE VERLOOPT DE LASERBEHANDELING ONTHAREN?

De beste laserbehandeling voor definitief ontharen is per persoon verschillend en afhankelijk van haarkleur, haardikte, huidtype en het behandelgebied. Veilig en effectief ontharen is absoluut maatwerk en specialistenwerk. Onze huidtherapeuten werken met de allernieuwste apparatuur en verschillende methodes, waardoor een laserbehandeling ontharen ook mogelijk is voor de getinte tot zeer donkere huid. Daarnaast maken onze nieuwste lasers gebruik van krachtige koelsystemen, zodat de laserbehandeling ook voor jou een comfortabele ervaring is.

Wanneer jij en de huidtherapeut hebben besloten voor een behandeltraject plannen we een eerste afspraak in. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw huid en haargroei.

Eerst kijken we tijdens een consult wat de mogelijkheden zijn. Bij ons ben je aan het goede adres. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen.

Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling kom je telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 30 minuten zullen behandelen. Tijdens de behandeling wordt je huid gereinigd en geschoren. In overleg kun je dit ook thuis doen. Daarna volgt de laserbehandeling welke ongeveer 15-30 minuten zal duren. Je kunt daarna weer je dagelijkse activiteiten oppakken.

Wij adviseren je na de behandeling 48 uur niet naar de sauna te gaan hete baden te nemen of intensief te sporten. Bescherm de huid goed met SPF 30 of hoger (het hele jaar door). Zonnebank en zon is afgeraden 4 weken voor en na de therapie. Dit i.v.m. pigmentvlekken.

WAT IS DE BEHANDELTIJD?

Wanneer je voor vervolgbehandeling komt kijken wij eerst naar de behaalde resultaten en stellen zo nodig de instellingen van de laser bij. Zo bereiken we samen met jou het optimale resultaat. De behandelduur ligt tussen de 15 en 30 minuten per te behandelen gebied. Na de behandeling zullen we de huid nog even na koelen en kunnen we indien gewenst een goede zonbeschermingsproduct aanbrengen of een verkoelende gel.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Gemiddeld heb je 6 tot 10 behandelingen nodig per gebied, dat is afhankelijk van de reactie van de haren en de dichtheid van de haren. Samen met jou bepalen we een eindpunt van de behandeling. Afhankelijk van het gewenste resultaat zullen we de behandelingen doorzetten totdat jij helemaal tevreden bent met het behaalde resultaat.

WAT IS DE FREQUENTIE TUSSEN DE BEHANDELINGEN IN?

De interval tussen behandelingen is ongeveer 6 weken voor het gezicht houden we 4 weken aan. De interval houden we aan omdat haren zich cyclisch presenteren in de verschillende groeifases. Om de haren in hun groeifase te vernietigen wachten we op de nieuwe groeicyclus. Naarmate de behandeling vordert zal de interval steeds langer worden, omdat de haren die zich nog presenteren dunner worden. 

DE VOOR- EN NAZORG VAN LASERONTHARING

Het beste kom je naar de praktijk zonder make-up. Scheer epileer of wax het te behandelen gebied niet voordat wij een analyse hebben gemaakt van het te behandelen gebied. De dag vóór of op de behandeling geen zelf bruinende crèmes. Het is heel belangrijk dat je niet te zongebruind bent omdat het pigment in de huid kan reageren op de laser. Geen cosmetische of medische behandeling in het te behandelen gebied gedurende de behandeling. Heb je fillers in het te behandelen gebied dan kunnen wij helaas de laser niet gebruiken.

IS LASERONTHARING PIJNLIJK?

De behandeling is door de meeste mensen prima te verdragen. Het wordt door de meeste mensen ervaren als elastiekjes die tegen de huid aan schieten. De huid wordt in het handstuk gekoeld om een pijnreductie te geven. Na de behandeling wordt jouw huid gekoeld met coldpacks. Dit mag je thuis continueren als je daar behoeft aan hebt.


TE VERWACHTEN RESULTAAT VAN LASER ONTHAREN

Na de behandelingen voelt jouw huid glad aan en heb je een stralende huid zonder vervelende haargroei. Je zult merken dat tijdens het traject de haargroei significant minder wordt. Afhankelijk van de door gewenste resultaten behandelen wij jou met laser totdat jij tevreden bent de behaalde resultaten.

Voor en na laserontharing

WORDT LASERONTHARING VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Laser ontharen in het gelaat bij vrouwen wordt meestal door zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend bent verzekerd. Definitief ontharen tijdens een transgendertraject wordt meestal vergoed uit de basisverzekering. De vergoeding voor laserontharing kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. Onze huidtherapeut adviseert jou tijdens een gratis consult graag over de mogelijkheden. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van jouw arts.


HOEVEEL KOST EEN LASERBEHANDELING ONTHAREN?

Behandelprijzen zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Ze starten vanaf €50 per behandeling. Kijk voor een overzicht op de tarieven pagina, of maak een afspraak om samen met ons te kijken naar een plan voor jouw behandeling.

Veelgestelde vragen over laserontharing

HOELANG BLIJFT GELASERD HAAR WEG?

Gelaserd haar blijft voor altijd weg! Omdat het in de wortel vernietigd is zal er geen haar meer terugkomen. Let op; om elke haar aan te pakken met de laser moeten we de haren in de groeifase behandelen. Daarom is het ontharen altijd een traject van meerdere behandelingen.

IS LASEREN SLECHT VOOR JE?

Wij behandelen jou met de meest geavanceerde laser op de markt, en met 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg bieden we jou de beste zorg voor jouw huid. In de zorg worden lasers al jarenlang veilig ingezet om verbeteringen aan te brengen in de huid.

WELKE LASERMETHODE IS HET BESTE?

Met de laser die wij gebruiken word je behandeld met de meest geavanceerde techniek onder de lasers. De combinatie van golflengtes creëert een veilige behandelmethode met de beste resultaten voor elk huidtype.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.