Permanente make-up verwijderen

Permanente make-up kan jouw gezicht prachtig sieren, maar wat als je spijt hebt van je PMU?

1 op de 3 mensen met permanente make up heeft hiervan spijt. Daarom zien wij cliënten in de praktijk die deze zo goed mogelijk verwijderd willen hebben. Wij zijn gespecialiseerd in permanente make up verwijderen. Het kan hierbij gaan om kleurverschillen, vervaging van de tatoeage of simpelweg vinden mensen het niet meer passen bij hun gezicht.

Microblading (een vorm van permanente make-up zetten) is in Nederland rond 2017 gekomen vanuit Azië. De doelstelling met deze techniek is om realistisch uitziende haartjes te tatoeëren. Deze techniek kan zowel handmatig of machinaal worden uitgevoerd, maar in de meeste gevallen werken mensen met een handtool. Deze heeft aan het uiteinde een flinterdun mesje, daarom de Engelse benaming microblading. Het nadeel van deze techniek is dat er weinig controle is over de diepte van de PMU. Het kan daarom sneller vervagen, of littekens veroorzaken.

Vaak zien we ook kleurverschillen optreden bij de permanente make-up. Dan willen mensen PMU graag laten verwijderen. Om permanente make-up te verwijderen is expertise nodig, het weg laseren is een taak voor specialisten. Wij bezitten de kennis en expertise om jou veilig te helpen met het verwijderen van je PMU. In onze praktijk kunnen we de permanente make up uit wenkbrauwen, en lippenrood verwijderen met de laser. Binnenkort komt daar ook het verwijderen van eyeliner bij.


HOE KAN JE PERMANENTE MAKE UP VERWIJDEREN?

Permanente make-up wordt afgekort met de afkorting PMU. De make-up wordt ten onrechte aangeduid als permanent, want meestal vervaagt deze, of verandert van kleur of vorm. Ook in PMU kennen we modeverschijnselen. Waar een model of vorm een aantal jaren geleden populair was verandert deze mee met de mode. Daarom kiezen veel mensen in de huidige tijd vaker voor verwijdering, zodat er een nieuw model gezet kan worden. Met de nieuwste PICO lasertechnieken kunnen we dat veilig voor je doen. Op internet vind je vele soorten van verwijdermogelijkheden.

Er zijn vele producten op de markt om zelf je PMU te verwijderen. Er worden verschillende methoden aangeboden om PMU te verwijderen zonder laser. Ook bieden partijen aan permanente make up zelf thuis te verwijderen, maar zijn deze producten wel veilig? Wij verwijderen de PMU uitsluitend met de Picolaser. Hiervoor gebruiken wij de krachtigste Picolaser op de markt, De PicoStar. Met ultrakorte pulsen (biljoenste van seconden) worden pigmentdeeltjes verpulverd. Dit doen we zonder de rest van de huid schade toe te brengen met een akoestisch effect. De Picostar is een effectief bewezen hoogwaardig technologische laser met de MDR (Medical Device Registration). Sinds relatief korte tijd (2018) is de Picolaser uitgegroeid tot de gouden standaard binnen de PMU-verwijdering. We kunnen hiermee een hoog niveau van comfort bewerkstellingen met een homogeen resultaat.  Met onze geavanceerde laserbehandeling kunnen we permanente make-up veilig verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen. PMU verwijderen kan nu veilig en wordt altijd gedaan door onze HBO medisch geschoolde professionals.

Wij zien dit als de enige veilige en effectieve oplossing om de PMU te verwijderen. Doordat we met de behandeling geen littekens maken kunnen we ervoor zorgen dat je een nieuwe PMU kunt laten zetten na het verwijderen.

Let op! Wij verwijderen binnenkort ook PMU eyeliner.


WELKE PMU KAN VERWIJDERD WORDEN?

PMU wordt gezien als een soort tatoeage waarbij verschillende soorten inkt worden gebruikt. PMU kan worden gezet door een PMU-specialist, een schoonheidsspecialist of door tatoeage shops. De meeste PMU wordt op de wenkbrauwen gezet. De vraag naar het veilig verwijderen van PMU op de wenkbrauwen is dan ook groot. Het verwijderen van de permanente make-up is specialistenwerk. Met 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg kunnen wij een goede inschatting maken van de benodigde technieken. Er is veel kennis en kunde nodig van de huid om de juiste techniek toe te passen. Daarnaast zijn er veel partijen die zeggen een veilige efficiënte laser te gebruiken, wees echter voorzichtig en ga naar een betrouwbare partij met veel medische kennis. Wij verwijderen alle soorten van PMU met de picolaser. Dus heb je spijt van je microblading of je lipliner en wil je deze verwijderen kom dan bij ons lang voor een consult. We verwijderen alle soorten van PMU, of je microblading hebt of ombre powder brows kom gerust langs voor een consult.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw permanente make up. Tijdens het consult kijken we naarwat de mogelijkheden zijn. Inkt kan zich erg verschillend gedragen, en er kunnen in de loop der jaren kleuren veranderen. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen. De soort van inkt en de leeftijd van de PMU zijn hierbij belangrijke gegevens. Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling kom je telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 30 minuten zullen behandelen. In sommige gevallen leren wij je technieken aan de PMU te camoufleren. Let op, bij wenkbrauw laserbehandelingen kunnen jouw wenkbrauw haartjes tijdelijk wit kleuren. Deze kleur komt uiteindelijk vanzelf weer terug.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

  • Leg uit hoeveel behandelingen je gemiddeld nodig hebt. Vertel waar het van afhankelijk is hoeveel behandelingen je nodig hebt.
  • Wat is de frequentie tussen de behandelingen in?

Overweeg je om PMU te laten verwijderen? Maak dan snel een afspraak voor een consult want dit geeft je vrijblijvend inzicht in het aantal benodigde behandelingen. Samen kijken we wat het eindresultaat kan zijn, we geven jou een reële inschatting van de eindresultaten. In 2 tot 5 behandelingen kunnen wij je PMU verwijderen. Tussen de behandelingen zit een interval van ongeveer 6 weken.

DE NAZORG VAN HET VERWIJDEREN VAN PERMANENTE MAKE UP

Na de behandeling kunnen kleuren tijdelijk wat donkerder lijken. Na een paar dagen zul je zien dat het pigment al lichter begint te worden. Er kunnen wat korstjes ontstaan, maar voorkom hieraan te gaan krabben of pulken. We adviseren om zonlicht en UV-straling te vermijden op het behandelde gebied. Dit is belangrijk om hyperactiviteit van het eigen pigment voorkomen. Ook kan het behandelde gebied goed genezen als het beschermd is tegen schade van Uv-straling.


TE VERWACHTEN RESULTAAT VAN PMU VERWIJDERING

In de dagen na de behandeling verloopt het herstel vaak erg snel. De inktdeeltjes worden tijdens de behandeling kleiner gemaakt en door het lichaam zelf opgeruimd, in de weken na de behandeling is het opruimproces nog in volle gang. Dit kan ongeveer 6 weken in beslag nemen.

voor en na PMU verwijderen 01

WORDT PMU VERWIJDERING VERGOED?

Cosmetische PMU-verwijdering wordt niet vergoed. Echter zijn er medische tatoeages die wel in aanmerking komen voor vergoeding door de verzekering.


HOEVEEL KOST PMU VERWIJDEREN?

De kosten voor het verwijderen van de PMU verschillen. Het hangt samen met de benodigde behandelingen. Kom naar de praktijk voor een kostenraming. Samen kijken we graag naar de opties voor jouw permanente make up verwijdering.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PMU VERWIJDEREN

KAN JE PERMANENTE MAKE UP VERWIJDEREN?

Met onze veilige Picolaser, de PicoStar kunnen we jouw permanente make up verwijderen. Wij baseren onze verwijdertechnieken op de meest recente bewijzen in de wetenschappelijke literatuur.

KAN JE MICROBLADING VERWIJDEREN?

Microblading is een vorm van PMU die wij met de Picolaser kunnen verwijderen. Afhankelijk van soort inkt, leeftijd van de permanente make up en plaats maken we graag een plan samen met jou om de make up veilig te verwijderen.

HOE WERKT PERMANENTE MAKE UP VERWIJDEREN?

Voor het verwijderen van PMU ofwel permanente make up gebruiken wij een veilige laser. Deze laser verwijdert de make up zonder de haartjes in de wenkbrauwen te verwijderen.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.