Tatoeage verwijderen

Wil jij jouw tatoeage verwijderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over de meest geavanceerde lasertechnologie, namelijk de Picosecondenlaser. Het aantal locaties waar je een tatoeage kan laten zetten is in de afgelopen 7 jaar ruim verdubbeld. In vijf jaar tijd is het aantal tattooshops gestegen van 456 naar 890. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, dat de vergunningen voor tattooshops verleent. Tatoeages worden tegenwoordig gezien in alle lagen van de maatschappij. Een survey door Advanced Dermatology werd ingevuld door 600 mensen met een tattoo en daaruit blijkt dat maar liefst 78 procent van de mensen spijt heeft van een tattoo die ze hebben laten zetten.

Echter betreft het niet altijd spijtoptanten, sommige tatoeages zijn niet goed gelukt, vervaagd of niet meer actueel voor mensen. In dat geval wil je op veilige wijze je tattoo verwijderen. Veel mensen wachten dan nog eens 10 jaar voordat ze daadwerkelijk besluiten de tatoeage te laten verwijderen. Binnen de maatschappij heerst nog vaak het beeld dat je een tattoo wel kunt laten weglaseren, maar dat dit altijd een litteken zal achterlaten. Met de nieuwste lasertechnologie kunnen tatoeages worden verwijderd zonder een litteken achter te laten.

Daarnaast hebben we ook vormen van pigment die we niet direct als tatoeage zouden aanmerken, maar wel op dezelfde wijze behandeld kunnen worden.  Als eerste kennen we PMU ofwel permanente make-up. Met de PicoStar kunnen we ook bijna alle vormen van PMU verwijderen.

Andere minder bekende tatoeages zijn medische tatoeages. Dit zijn tatoeages die aangebracht na bijvoorbeeld radiotherapie, dermatografie of een tepelreconstructie. Bij ons kun je ook terecht om je medische tatoeage weg te laten laseren.

De laatste vorm kent de minste bekendheid en zijn traumatische tatoeages, na bijvoorbeeld het achterblijven van straatvuil of buskruit na een ongeval. Na zorgvuldige analyse kunnen we ook hiervoor passende oplossingen bespreken. Kom langs bij Jouw Huidzorg dan kijken we samen met jou of jouw traumatische tatoeage in aanmerking komt voor laserverwijdering met de Picolaser.  

Is jouw tatoeage professioneel of amateur gezet, hoeveel inkt is er gebruikt en met welke kleuren is gewerkt. Het beoordelen van de tatoeage is een nauwkeurig werk, en een goede analyse is noodzakelijk om een inschatting te maken van het behandelverloop. Tijdens het consult kijken we naar de tatoeage, het maakt namelijk ook verschil voor verwijdering of de tatoeage professioneel of amateur is gezet, wij kijken samen met jou naar de opties.

Wij zijn opgeleid op HBO-niveau en werken alleen met specialisten in het huidzorg domein, we werken met de nieuwste hoogst geclassificeerde medische apparatuur die MDR (medical device registered) zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn voor littekens, verbrandingen of tegenvallende resultaten. 


WAT IS HET VOORDEEL VAN EEN TATTOO WEGLASEREN MET DE PICO LASER?

Wereldwijd wordt de picosecondenlaser als eerste keuze ingezet voor tatoeageverwijdering. Voorheen werd veelvuldig gebruik gemaakt van nanosecondenlasers, die zoals de naam al wel vermoedt met nanoseconden pulsen afgeeft. De PicoStar, de picosecondenlaser die wij gebruiken verwijdert zelfs de moeilijkste tatoeages eenvoudig en supersnel.

Wij bieden jou de oplossing voor het veilig en goed weglaseren van jouw tatoeage door middel van onze PicoStar picoseconde laser. Deze laser wordt ook wel de

Rolls-Royce op het gebied van tatoeageverwijdering genoemd. Hiermee hebben wij een methode in handen voor het veilig verwijderen van jouw tattoo met de picolaser.

Het lasersysteem zal door middel van korte pulsen in de huid (biljoenste van een seconde) een trilling veroorzaken in de kleurpigmenten De kleurpigmenten worden verpulverd en het lichaam kan deze kleine deeltjes weer opruimen. Afhankelijk van het gewenste resultaat (is het voor een cover-up of complete verwijdering) zijn er gemiddeld 8-10 behandelingen nodig. Ook hangt de locatie van de tatoeage en de lichamelijke conditie af van hoe snel en mooi deze verdwijnt. Uw specialist legt je alles uit tijdens het intakegesprek en gaat samen met jou een behandelplan opstellen.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

We nodigen je graag uit langs te komen voor een consult zodat we kunnen bekijken wat we voor je kunnen doen. We bekijken jouw tatoeage, schatten het aantal behandelingen in en geven je vervolgens een schatting van de bijbehorende kosten. Dit is sterk afhankelijk van de leeftijd, type, soort en kleuren in jouw tatoeage. Indien je akkoord gaat met het behandelvoorstel vragen wij u gezondheidssituatie uit en stemmen de behandeling daaropaf.

Tijdens de behandeling krijg je een laserbril op, om je te beschermen tegen het laserlicht.

Vervolgens wordt de te behandelen plek gedesinfecteerd en kan de behandeling starten.

Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken koelen we de huid tijdens de behandeling. De meeste mensen kunnen de behandeling verdragen met gebruik van het Zimmer 7 koelsysteem.

WAT IS DE BEHANDELTIJD?

De behandelduur loopt sterk uiteen en hangt grotendeels samen met het oppervlakte dat we dienen te behandelen. De behandelduur loopt uiteen vanaf 5 minuten tot 30 minuten.

Na de behandeling kun je je gewone dagelijkse gang van zaken oppakken.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Bij behandelingen voor het weglaseren van een tattoo met de PicoStar zijn meerdere factoren bepalend voor het aantal behandelingen dat nodig is voor het behalen van het gewenste resultaat. Bij tatoeage en PMU-verwijdering zijn de omvang, lokalisatie, dichtheid van de kleur en het type tatoeage bepalend.

Gemiddeld hebben patiënten die met de Picolaser worden behandeld tussen de 5 en 10 behandelingen nodig.  

WAT IS DE FREQUENTIE TUSSEN DE BEHANDELINGEN IN?

Na de behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. De behandelinterval is ongeveer 6-12 weken, afhankelijk van meerdere factoren, zoals jouw immuunsysteem en jouw herstellende vermogen. Zoals alle laserbehandelingen worden deze afgestemd op jouw unieke omstandigheid.

VOORZORGSMAATREGELEN

 • Wij adviseren vanaf 3-4 weken voor de behandeling niet in de zon te gaan, geen zonnebank of zelf bruinende crèmes te gebruiken. Het is belangrijk dat jouw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
 • De week voor de behandeling niet scrubben of peelings toepassen.
 • Om uw huid in de beste conditie te houden adviseren wij je graag in productgebruik, vraag ons hierom tijdens uw consult of behandeling.

DE NAZORG VAN HET VERWIJDEREN VAN EEN TATOEAGE

Wat kun je zien na een behandeling? Na de behandeling zal de specialist het behandelde gebied verpakken onder een gaasje. Deze dient in ieder geval 48 uur te blijven zitten en het behandelde gebied dient ook droog te blijven en vrij van schuring. In het begin zal het wat gevoelig zijn en kun je de uren na de behandeling de huid extra koelen met een cold-pack. Je kunt lichte pijnklachten en jeuk ervaren in de weken na de behandeling. Om de genezing van de huid te bevorderen, adviseren wij je graag over te gebruiken nazorg producten. Wanneer korstvorming heeft plaats gevonden, is het erg belangrijk dat je niet gaat krabben. Dit om infectie of verstoring van het pigment in de huid tegen te gaan.

Daarnaast adviseren wij om uit de zon te blijven met het behandelde gebied, of als je toch in de zon gaat een goed zonneproduct te gebruiken. Wij adviseren jou hier graag over.  

IS EEN TATOEAGE VERWIJDEREN PIJNLIJK?

Of je pijn ervaart is sterk afhankelijk van de plek van de tatoeage en de mate van kleurdichtheid.  Daarnaast beleeft iedereen de behandeling anders. Wij zijn erin gespecialiseerd de behandeling zo comfortabel te laten verlopen als mogelijk is. Samen kijken we hoe de ervaring voor jou het beste kan worden vormgegeven. Wij koelen het te behandelen gebied met de meest geavanceerde koelsystemen van Zimmer.

Na de behandeling kan het behandelde gebied wat zwelling vertonen, dit is een normale reactie van het immuunsysteem. Ook kunnen incidenteel blaren ontstaan, of kleine puntbloedinkjes. Ook deze reactie is een normale reactie.

IS EEN TATOEAGE VERWIJDEREN SCHADELIJK?

Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur die momenteel op de markt te verkrijgen is. Met de PicoStar hebben wij de krachtigste ND Yag Picolaser in huis die momenteel beschikbaar is. Onze professionals zijn HBO geschoold en getraind volgens de laatste inzichten op het gebied van tatoeage verwijdering.

In onze behandelmogelijkheden nemen wij het laatste onderzoek mee uit de wetenschap waardoor we op de hoogte van de meest recente onderzoeken zijn. Er zijn geen redenen in de wetenschap om aan te nemen dat het verwijderen van tatoeages onveilig is.


TE VERWACHTEN RESULTAAT VAN EEN TATOEAGE VERWIJDERING

voor en na tatoeage verwijderen 01

HET AANTAL BEHANDELINGEN EN RESULTATEN ZIJN AFHANKELIJK VAN DE VOLGENDE FACTOREN

 • Hoeveelheid inkt
 • Plaats van de inkt in de lagen van de huid
 • Oppervlakte van de tatoeage
 • Kleurgebruik
 • Leeftijd van de tatoeage
 • Huidttype

REACTIES VAN DE HUID DIE KUNNEN OPTREDEN NA DE BEHANDELING.

Soms treedt er een reactie op van de huid na de uitgevoerde behandeling. Schrik hier niet van deze verdwijnen vanzelf weer.

Lokale reacties na het verwijderen van de tatoeage zijn, blaarvorming, zwelling korstvorming, pijn een roodheid.

Wij adviseren je graag indien je twijfelt over een van deze reacties.

 • Soms het helaas voor dat er wat pigment in de huid achterblijft.
 • Lichte of donkere verkleuring in de huid optreden, dit zijn echter zeldzame reacties en velen hiervan zullen weer verdwijnen.
 • Soms is er toch onverhoopt sprake van littekenvorming, dan kan ook komen door littekenvorming wat ontstaan is tijdens het zetten van de tattoo, en bij het verwijderen zichtbaar wordt.

OUDE TATOEAGES

Oudere vervaagde tatoeages zijn vaak makkelijker te verwijderen, echter zien we vaker reactie van het lichaam in het opruimproces direct na de behandeling. De reactie kan bestaan uit een moe gevoel, of lichte reacties van het immuunsysteem. De samenstelling van de inkt is vaak hier de oorzaak van.

Belangrijke adviezen om het immuunsysteem te ondersteunen:

 • Drink veel water na de behandeling
 • Beperk de alcoholconsumptie; alcohol dehydreert het lichaam en vertraagt het herstellende vermogen van het lichaam
 • Niet roken: door roken moet het immuunsysteem harder werken om toxines uit het lichaam te filteren

Bewegen; sporten vergroot de doorbloeding. Verhoogde doorbloeding helpt inktpigmenten sneller afbreken. Geadviseerd wordt om enkele dagen na de behandeling extra te bewegen.


WORDT HET VERWIJDEREN VAN EEN TATTOO VERGOED?

Voor het verwijderen van jouw tattoo bestaat geen vergoeding bij de verzekering. Vergoeding en kosten van het verwijderen van een tatoeage worden beschouwd als cosmetische ingrepen en worden derhalve niet vergoed door de ziektekostenverzekering.


HOEVEEL KOST HET WEGLASEREN VAN EEN TATOEAGE?

Een behandeling start met een prijs van 75,- de prijs per behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied. Bij een eerste consult kunnen we een schatting making van de totale kosten. Maak daarvoor een afspraak voor een consult zodat we kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van tatoeages

KAN JE EEN TATTOO HELEMAAL VERWIJDEREN?

Met onze mooie PicoStar techniek lukt dat ons beter dan ooit. Wij verwijderen de tattoo zonder littekens te maken. Toch blijft elke tatoeage uniek en zien wij jou graag in onze praktijk om de verwachtingen te bespreken.

IS EEN TATTOO VERWIJDEREN PIJNLIJK?

Het verwijderen van een tatoeage kan in sommige gevallen pijnlijk aanvoelen daarom zoeken we naar de meest pijnvrije tattoo removal beleving. Effectief voor, tijdens en na de behandeling koelen blijken effectieve methoden de behandeling goed te kunnen doorstaan. Dit doen wij met het nieuwste koelapparaat op de markt de Zimmer 7.

KUNNEN ALLE KLEUREN TATOEAGE VERWIJDERD WORDEN?

Bijna alle kleuren zijn effectief te verwijderen, zelfs pastel tinten. Dit komt door de unieke toepassingsmogelijkheden van de PicoStar met de verschillende golflengte waar de PicoStar zijn doelwit raakt.

IK WIL EEN NIEUWE TATTOO NA HET VERWIJDEREN OP DEZELFDE PLEK, WORDT DIT WEL MOOI?

Jazeker, dit kunnen wij met onze hoogwaardige Picostar voor je bereiken. Verschillende tatoeëerders benaderen ons, omdat wij de beste technologie hanteren op het gebied van het littekenloos verwijderen van tattoos. Dus ben je op zoek naar een blanco canvas, kom dan bij ons op een consult zodat we samen met jou naar de mogelijkheden kunnen kijken.

KAN IK MIJN TATTOO METEEN NA HET ZETTEN LATEN VERWIJDEREN?

Het is pas na een half jaar mogelijk uw tattoo te laten verwijderen. Wij informeren je graag als je daar vragen over hebt.

wat onze klanten zeggen


GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.