Spataderen behandelen

vaatafwijkingen

Met laser kunnen vaatafwijkingen prima behandeld worden. Denk bij vaatafwijkingen aan verschillende klachten zoals spataderen, couperose, rosacea, wijnvlekken of andere storende vaatjes.  Bij vaatafwijkingen zien we een verwijding van vaatjes waardoor deze rood (of soms blauw/paars) zichtbaar kunnen zijn op je huid. Deze vaatjes kunnen zich overal op het lichaam voordoen maar zien we veelal in het gezicht en op de benen. Met een goede vaatlaser is dit uitstekend te behandelen. Ook wanneer er sprake is van diffuse roodheid kunnen wij je helpen. We gebruiken in de meeste gevallen de MedioStar laser met een speciale applicator voor vaatafwijkingen.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is. Ook zullen we met jou bekijken of er eerst een consult nodig is bij een dermatoloog of vaatchirurg. Soms zit de oorzaak van de (spat) aderen dieper en dan is het beter dit eerst te behandelen alvorens wij de restafwijking gaan behandelen.

Wij hebben in ons netwerk verschillende andere disciplines naar wie we je dan verwijzen. Soms is het ook aan te bevelen steunkousen te gaan dragen, daarvoor verwijzen wij je graag naar de huisarts die een verwijsbrief voor je kan opstellen. Steunkousen vallen onder vergoedde zorg. Het aanmeten verzorgen wij niet.

We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw huid en vaatjes. Eerst kijken we tijdens een consult wat de mogelijkheden zijn. Werken met de vaatlaser is een taak voor specialisten. Bij ons ben je aan het goede adres. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen.

DUUR VAN DE BEHANDELING

De oppervlakte van het te behandelen gebied en de mate van ernst van de afwijking zijn hierbij belangrijke gegevens. Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling komt u telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 15-30 minuten zullen behandelen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN

Bij het laseren van spataderen kan vrijwel direct resultaat worden gezien. Soms kunnen we in 1 behandeling al hele mooie resultaten behalen. Soms zijn 2 behandelingen noodzakelijk afhankelijk van de reactie op de behandeling en het door jou gewenste resultaat.

NAZORG

Bij vaatjes willen we liever niet te koelen, dat sluit de warmte juist in de huid. De volgende dag kan wat lichte zwelling ontstaan. Hete douches en sauna vermijden en geen druk op het hoofd zetten 24 uur na de behandeling als je aan jouw gezicht bent behandeld. Je mag gewoon douchen, wassen, make-up aan brengen en je crèmes gebruiken. De huid is immers gesloten en er is geen infectiegevaar. Je mag SPF en make-up aan brengen. Dit moet bij voorkeur een minerale make up zijn, bijvoorbeeld Lycogel. Niet scrubben of peelen de week na de behandeling. Zonnebank en zon is niet toegestaan 4 weken voor en na de therapie. Dit in verband met het ontstaan van pigmentvlekken.

PIJN

De behandeling is door de meeste mensen prima te verdragen. Het wordt door de meeste mensen ervaren als elastiekjes die tegen de huid aan springen. De huid wordt in het handstuk gekoeld om een pijnreductie te geven. Na de behandeling wordt jouw huid niet gekoeld. Maar de meeste mensen verdragen de behandeling prima.


TE VERWACHTEN RESULTAAT VAN EEN SPATADEREN BEHANDELING

Resultaten kunnen we meestal meteen waarnemen, de MedioStar is een veilige krachtige laser die uitstekend in te zetten is voor spataderen in de huid. Vaak zien we na 1 behandeling meteen resultaat.

voor en na vaatafwijkingen behandeling

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SPATADEREN BEHANDELINGEN

HOE VAAK KAN IK BEHANDELD WORDEN MET EEN VAATLASER?

De behandelingen met vaatlaser zijn veilig. Ze beschadigen de opperhuid niet waardoor deze veilig ingezet kan worden op een eerder behandeld gebied.

HOELANG DUURT DE BEHANDELING MET EEN VAATLASER?

De behandeling met de vaatlaser kan zeer snel en effectief verlopen, vaak ben je na een behandeling van 15-30 af van de ontsierende vaatjes op gezicht en benen.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.