Laserontharing voor verwijdering van ongewenst haar

  • Home
  • Blog
  • Laserontharing voor verwijdering van ongewenst haar

Laserontharing met een diodelaser is een populaire methode voor het verwijderen van ongewenst haar. Een diodelaser zendt een geconcentreerde lichtstraal uit die wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Hierdoor wordt de haarzakje beschadigd, waardoor de haargroei wordt vertraagd of gestopt. Of zoals je kunt teruglezen op Wikipedia: Pigment wordt geabsorbeerd, haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

De diodelaser is effectief voor het verwijderen van haar op verschillende delen van het lichaam, zoals de benen, oksels, bikinilijn, rug en gezicht. Het is ook geschikt voor verschillende huidtypen, het kan van lichtere huidtypen tot aan de donkerste huidstypen.

WELKE LICHAAMSDELEN KUN JE ZOAL LASERONTHAREN?

  • Gezicht: dit omvat gebieden zoals de bovenlip, kin, wangen en wenkbrauwen.
  • Oksels laserontharing kan helpen bij het verminderen of verwijderen van haargroei onder de oksels.
  • Armen: zowel de onderarmen als de bovenarmen kunnen worden behandeld.
  • Bikinilijn: laserontharing kan helpen bij het verwijderen van ongewenst haar in het bikinigebied, inclusief de randen en de schaamstreek.
  • Borst en buik: mannen die last hebben van overmatige haargroei op de borst of buik, kunnen baat hebben bij deze laserbehandeling.
  • Rug en schouders: laserontharing kan worden toegepast op de rug en schouders om ongewenste haargroei te verminderen.
  • Onderbenen en voeten: ook de onderbenen, enkels en voeten kunnen worden onthaard met een laserbehandeling.

hoeveel behandelingen heb je nodig voor laserontharing?

Het aantal benodigde behandelingen voor laserontharing varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren.

Haartype en kleur: donker, dik haar reageert over het algemeen beter op laserontharing dan dunner, lichter haar. Haar met meer pigment absorbeert de laserenergie efficiënter, wat resulteert in betere resultaten.

Huidtype: mensen met een lichte huid en donker haar hebben over het algemeen de beste resultaten bij laserontharing, terwijl mensen met een donkere huidskleur mogelijk meer behandelingen nodig hebben vanwege het risico op pigmentatieproblemen.

Hormonen: hormonale veranderingen kunnen de haargroei beïnvloeden, vooral bij vrouwen. Daarom kunnen sommige mensen meer behandelingen nodig hebben vanwege hormonale factoren die de groei van nieuw haar stimuleren.

Behandelgebied: sommige gebieden van het lichaam hebben een dikkere haardichtheid en grotere haargroeicycli, wat meer behandelingen kan vereisen voor volledige verwijdering van het haar.

Meerdere behandelsessies

Over het algemeen worden meerdere behandelsessies aanbevolen voor optimale resultaten. Dit komt omdat deze behandeling het meest effectief is wanneer het haar zich in de groeifase bevindt, en niet alle haarzakjes tegelijk in deze fase zijn. Meestal worden tussen de 6 en 8 behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van ongeveer 4 tot 8 weken tussen elke sessie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze aantallen slechts richtlijnen zijn en dat het aantal benodigde behandelingen per individu kan variëren. Een gekwalificeerde huidtherapeut kan een individueel behandelplan opstellen op basis van je specifieke behoeften en doelen.Artikelen in deze categorie


GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.