Acne littekens verwijderen

Microneedling therapie is een doeltreffende dieptebehandeling waarbij de diepere huidlagen worden gestimuleerd tot de aanmaak van collageen en elastine. Met microneedling maken we hele kleine kanaaltjes in de huid hierdoor gaat de huid zichzelf herstellen en vernieuwen. Tegelijkertijd wordt er een serum met actieve werkstoffen snel en diep de huid wordt in gebracht met als resultaat een strakkere, stralende en een egale huid. Doordat de huid nieuw collageen gaat aanmaken worden de acne littekens van binnenuit opgevuld waardoor ze minder diep zullen worden.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw littekens. Eerst kijken we tijdens een consult wat de mogelijkheden zijn. Littekens kunnen zich erg verschillend gedragen, en kunnen in de loop der jaren nog veranderen. Bij ons ben je aan het goede adres. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen. De soort van littekens, en de leeftijd van de littekens zijn hierbij belangrijke gegevens.

DUUR VAN BEHANDELING

Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling kom je telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 30 minuten zullen behandelen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN

Hoeveel microneedling-sessies zijn nodig voor acnelittekens? Zes is optimaal eens per twee weken tot 4 weken gedurende twaalf weken. Om de beste resultaten van microneedling te krijgen, moet u de huid de tijd geven om te genezen en tussendoor het genezingsproces van het lichaam te stimuleren met microtrauma.

NAZORG

Na de behandeling zal je huid er wat rozerood uitzien en kan prikkend en warm aanvoelen. Na een paar dagen wordt dit minder. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen met een voedende en verzorgende crème met SPF. Je huid is extra kwetsbaar, dus adviseren wij je de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met sauna en heet douchen of baden. Wacht daarnaast met het gebruik van make-up tot gedurende 8 uur en het liefst 48 na de behandeling. Wel mag je een minerale make-up gebruiken zoals lycogel. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad. De eerste 14 dagen na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

PIJN

Voor de meeste mensen is de behandeling goed te verdragen. De micronaaldjes zijn scherp, en krassen in de huid. Hier kun je een lichte pijnervaring bij ervaren.


RESULTATEN VAN EEN ACNE LITTEKEN BEHANDELING

Na twee tot drie behandelingen is de eerste verbetering al goed zichtbaar. Je huid is gladder, egaler en strakker. De aanmaak van nieuw bindweefsel in je huid is echter een geleidelijk proces, dat zich onder je huidoppervlak afspeelt. Het heeft meer tijd nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Je huid zal pas na een aantal maanden zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET BEHANDELEN VAN ACNE LITTEKENS

IS MICRONEEDLING VOOR ACNELITTEKENS BLIJVEND?

Ja, met microneedling activeren we de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam om littekenweefsel te vervangen door een frisse huid. Als het lichaam eenmaal is genezen van het microtrauma (waarbij eventueel littekenweefsel wordt verwijderd), blijf je de egale gezonde huid voor onbepaalde tijd behouden.

HOEVEEL MICRONEEDLING-SESSIES ZIJN NODIG VOOR ACNELITTEKENS?

Zes is optimaal: eens per twee weken gedurende twaalf weken. Om de beste resultaten van microneedling te krijgen, moet u de huid de tijd geven om te genezen en tussendoor het genezingsproces van het lichaam te stimuleren met microtrauma.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.