Peelings

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw huid. Eerst kijken we tijdens een consult wat de mogelijkheden zijn. Bij ons ben je aan het goede adres. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen.

DUUR VAN DE BEHANDELING

Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling kom je telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 30 minuten zullen behandelen. Afhankelijk van het klinische eindpunt, wanneer ben jij tevreden met het resultaat kunnen we de behandelingen intermitterend voortzetten.

HOEVEEL BEHANDELINGEN

Dit hangt sterk samen met het beoogde resultaat en het doel waarvoor de peeling is ingezet. Zo zul je vaker voor een peeling komen als je actief acné hebt. Voor een pigment behandeling hebben we vaak minder behandelingen nodig. Maak een afspraak in onze kliniek zodat we samen met jou kunnen kijken naar de opties.

NAZORG

Om de kans op pigmentvlekken te verminderen, moet directe blootstelling aan de zon voor ten minste twee weken worden vermeden (Let op; geldt ook voor de zonnebank).

Breng dagelijks een UV-bescherming aan van minimaal SPF 30(ook in de winter en op bewolkte dagen) Vergeet het gebied rond de ogen niet. Breng op zonnige dagen elke twee uur opnieuw een UV-bescherming (minimaal SPF 30) aan.

Tenminste 24 uur na de behandeling niet intensief sporten of je huid blootstellen aan warmtebronnen zoals sauna of stoombad. Wacht gedurende 24 uur met het aanbrengen van make-up, tenzij je een minerale make-up gebruikt zoals lycogel.

Vermijd harsen 7 dagen na de behandeling. Mogelijk begint de huid lichtjes te schilferen binnen 2 tot 3 dagen na de behandeling. Vermijdt echter aan de velletjes te pulken (Dit kan verkleuring veroorzaken).

Vermijd iedere vorm van exfoliatie voor minimaal 7 dagen na de behandeling en in ieder geval totdat de huid geen tekenen van gevoeligheid meer vertoont.


BEHANDELRESULTATEN

Rustiger huidbeeld, minder roodheid, minder ontstekingen, betere huidweerstand en hydratatie, geactiveerde celdeling, egaliseren huidteint, vergladden van de huid.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER PEELINGS

WAT MAG JE NIET DOEN NA EEN PEELING?

Vermijd intensieve trainingen, droge sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over.

HOE LANG MAG JE NA EEN PEELING NIET IN DE ZON?

De peeling haalt een laagje van de huid af, waardoor de huid in de eerste 4 weken na de peel gevoeliger is voor zonlicht. Het is daarom belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.