Rosacea behandeling

Rosacea is een chronische aandoening die het vaakste voorkomt bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. Opvallend symptoom is diffuse roodheid met flare-ups. Ook kunnen papels en pustels aanwezig zijn. Er zijn geen comedonen(mee-eters) aanwezig in tegenstelling tot acné. In de volksmond wordt rosacea weleens couperose genoemd maar dat is niet juist. Couperose kan wel een klinisch eindpunt zijn van de chronisch ontwikkelde ontsteking die rosacea kenmerkt. Het heeft dan de vaatwanden aangetast tijdens periodes van chronische ontsteking van de vaatwanden. Dan zien we een duidelijk vaatpatroon met alle ontsierlijke gevolgen van dien.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we jouw gegevens en relevante medische geschiedenis met je door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat we je eerst naar de huisarts of dermatoloog sturen om bijvoorbeeld antibiotische middelen te krijgen, alvorens wij een geschikte behandeling kunnen inzetten.

We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. Je krijgt informatie over de behandeling en een advies mee. Het is erg belangrijk een goede analyse te maken van jouw aandoening. Eerst kijken we tijdens een consult wat de mogelijkheden zijn. Bij ons ben je aan het goede adres. We bepalen samen met jou welke weg we gaan bewandelen. Wij adviseren jou tot slot graag in de behandeling met thuisproducten. Jouw rosacea kan reactief zijn op cosmetica, en daarom kijken onze zorgprofessionals naar de beste producten voor jou om thuis te gebruiken.

DUUR VAN DE BEHANDELING

Na de uitgebreide analyse en het bepalen van de behandeling kom je telkens voor een behandeling naar de praktijk, waar wij je ongeveer in 30 minuten zullen behandelen.


WAT TE DOEN ALS JE DENKT DAT JE ROSACEA HEBT?

Als u nieuwe of onverklaarbare huidproblemen krijgt zoals hierboven beschreven, is het belangrijk om snel de juiste diagnose te (laten) stellen, zodat je zo snel mogelijk met de juiste producten en behandelingen kunt gaan beginnen. Hoe langer rosacea onbehandeld blijft, hoe erger het kan worden. Veel zorgverleners zijn echter niet erg gespecialiseerd of goed geïnformeerd over huidaandoeningen zoals rosacea en een verkeerde diagnose en behandeling kan leiden tot verdere en ernstigere problemen, vooral als je behandelingen voor ‘volwassen acne’ voorgeschreven krijgt.


SOORTEN ROSACEA

Er zijn vier soorten rosacea en een specialist kan je vertellen welke je hebt.

PAPULOPUSTULEUZE ROSACE

Aanhoudende roodheid met bultjes of puistjes, bobbelige plekken of acne-achtige puistjes met kleine pusbultjes.

VASCULAIRE ROSACEA

Blozen in het gezicht en aanhoudende roodheid op de neuswangen en het middenvoorhoofd, wat leidt tot zichtbare gesprongen adertjes; gevoelige, stekende, gezwollen of ruwe schilferige huid.

RHINOPHYMA ROSACEA

Dit is een zeldzamere vorm van rosacea en de symptomen zijn verdikking van de huid, meestal rond de neus, en een hobbelige huidstructuur.

ROSACEA VAN DE OGEN

Waterige, rode, geïrriteerde ogen; of droog, jeukend of gevoelig voor licht, dit type rosacea kan tot zichtproblemen leiden.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER ROSACEA

WELKE BEHANDELOPTIES ZIJN ER VOOR ROSACEA?

Rosacea is een zeer complexe huidaandoening, dus de behandelingen lopen sterk uiteen en wat geschikt is voor de ene persoon, past misschien niet bij de andere persoon, dus een zekere mate van vallen en opstaan om te vinden wat voor u het beste werkt, is meestal nodig.

WELKE PRODUCTEN KAN IK GEBRUIKEN ALS IK ROSACEA HEB?

De meeste mensen vinden dat, afgezien van medicinale behandelingen, een zorgvuldige en regelmatige huidverzorging de meest effectieve manier is om de symptomen van rosacea te verminderen. Kom langs om de opties met ons te bespreken.

GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.