Wat is huidtherapie?

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een specialisatie binnen de gezondheidszorg die zich richt op het bevorderen van een gezonde huid door middel van preventie, behandeling en nazorg van verschillende huidaandoeningen.

Een gezonde, stralende huid is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het is ook een weerspiegeling van innerlijke gezondheid en welzijn. Helaas kunnen verschillende factoren zoals vervuiling, stress, een slecht voedingspatroon allergieën  en genetica invloed hebben op de gezondheid van onze huid, wat resulteert in verschillende huidaandoeningen.

Wie is de huidtherapeut?

Gecertificeerde huidtherapeuten zijn experts in het diagnosticeren van huidproblemen en bieden op maat gemaakte behandelingen voor een breed scala aan aandoeningen, zoals acne, rosacea, pigmentatieproblemen, littekens en veroudering van de huid.

Voor welke zorg ga je naar de huidtherapeut?

  • De huidtherapeut is de expert op het gebied van licht en lasertherapie.
  • We kunnen aandoedingen behandelen zoals: overbeharing, beharing, littekens, pigmentvlekken, roodheid en meer.
  • Daarnaast kunnen er chemische peelings toegepast worden. Die exfoliëren de huid en zorgen voor structuurverbetering, of verjonging.
  • Met microneedling kunnen we collageenproductie verbeteren, verhelderen, acne behandelen en striae weg krijgen.
  • Ook geven we productadviezen bij huidafwijkingen. Het is essentieel om een gecertificeerde en ervaren huidtherapeut te raadplegen voor de juiste diagnose en behandeling. Een professionele huidtherapeut zal een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van je huid, rekening houdend met je huidtype, eventuele allergieën en de ernst van de aandoening.
  • Lees hier wat de NVH schrijft over de huidtherapeut.

Wil je meer weten over huidtherapie of welke behandelingen het meest geschikt zijn voor jouw huidtype?


Artikelen in deze categorie


GRATIS CONSULT

Neem gerust contact met ons op! Het eerste consult is gratis, dus maak nu snel een afspraak. Heb je een vraag? Via onderstaande opties kan je vrijblijvend contact opnemen.